↑ Terug naar Informatie

Vraag en antwoord

 

Hier vindt u de meest gestelde vragen over de diensten die SSGA levert. Vindt u hier geen antwoord, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Wat is glasvezel?

Een glasvezel is zo dun als een haar: slechts een kwart millimeter. De vezel bestaat uit twee soorten glas: een flinterdunne kern en een dikkere mantel die in elkaar gesmolten zijn. Om de mantel zit een plastic buitenmantel om te zorgen dat de dunne glasvezel wordt beschermd tegen breuk.Vroeger werden koperkabels gebruikt in datanetwerken. Tegenwoordig …

Bekijk pagina »

Waarom zou ik glasvezel gebruiken?

Glasvezel biedt de enige toekomstvaste basis voor breedband internet. De nationale internetnetwerken worden steeds sneller, maar de verbinding tussen het netwerk en individuele instellingen en gebruikers blijft achter. Juist die aansluiting, door sommigen ‘eerste kilometer’ genoemd, kan en moet sneller om nieuwe, breedbandige diensten mogelijk te maken.De bandbreedte van glasvezel is enorm – tot enkele …

Bekijk pagina »

Wat is managed dark fiber?

Het glasvezelnetwerk dat in Arnhem wordt aangeboden, is zogenaamde ‘managed dark fiber’. Bij managed dark fiber worden ‘onbelichte’ glasvezels geleverd en voor u onderhouden en zet u als deelnemer zelf actieve apparatuur in om de glasvezels te ‘belichten’ en dus in gebruik te nemen. Hierdoor kunt u dus ook zelf het actieve netwerk beheren. Glasvezel …

Bekijk pagina »

Mag mijn instelling meedoen?

Alleen non-profit instellingen kunnen gebruikmaken van het glasvezelnetwerk van Arnhem. De volgende partijen kunnen in ieder geval aansluiten: – basisscholen; – scholen voor voortgezet onderwijs; – zorginstellingen; – sociaal-culturele instellingen; – bibliotheken; – musea; – woningbouwverenigingen; – sportinstellingen. Een aansluiting op het glasvezelnetwerk is nog interessanter als organisaties er gezamenlijk belang bij hebben. Zo kunnen …

Bekijk pagina »

Hoeveel vestigingen kan ik aansluiten?

Uw organisatie kan een onbeperkt aantal vestigingen aansluiten. Per glasvezelpaar wordt aanbevolen maximaal zes vestigingen aan te sluiten. Bij meer dan zes vestigingen kunnen meerdere vezelparen worden toegepast.

Bekijk pagina »

Hoeveel bandbreedte krijg ik ter beschikking?

Doordat u uw eigen actieve apparatuur inzet, bepaalt u zelf de snelheid van uw verbindingen binnen het glasvezelnetwerk. Met de huidige apparatuur is dat op het moment 10 gigabit per seconde. Het is zelfs mogelijk om nog hogere snelheden te halen door gebruik te maken van golflengte multiplexing technieken (gebaseerd op het versturen van informatie op verschillende …

Bekijk pagina »

Krijg ik ook toegang tot het internet?

Bij een aansluiting op het glasvezelnetwerk van Arnhem, krijgt uw organisatie niet automatisch toegang tot het internet. Iedere deelnemende partij moet zelf een Internet Service Provider (ISP) kiezen. Gebruikers van het glasvezelnetwerk kunnen eventueel gezamenlijk hun internettoegang regelen door ook op dit vlak hun vraag te bundelen. Dit heeft als voordeel dat de inkoop makkelijker …

Bekijk pagina »

Wordt ik mede-eigenaar van het netwerk?

Nee, u krijgt echter wel trekkingsrechten in ruil voor uw investering. Met deze trekkingsrechten krijgt u een deel van uw investering terug als er nieuwe deelnemers toetreden en samen met u van het gemeenschappelijk deel gebruik maken. Meer informatie vindt u onder het kopje Informatie>Kosten en zeggenschap.

Bekijk pagina »

Welke praktische zaken moet ik regelen voor een aansluiting?

Als uw organisatie een aansluiting wil op de stadsring, dan kunt u contact opnemen met de stichting achter het Arnhemse glasvezelnetwerk. Op de pagina SSGA kunt u meer informatie over de stichting lezen en hoe deelname in de stichting is geregeld. Aansluiting op de stadsring betekent dat er een glasvezelkabel in uw locatie wordt afgemonteerd. …

Bekijk pagina »